cfdesign

Azok a nők, akik rendelkeznek negyven évnyi munkaviszonnyal, 2011. eleje óta nyugdíjba mehetnek függetlenül attól, hány évesek. A lehetőséget nagyon sokan kihasználják, mintegy 105 ezer nő vette már igénybe ezt a nyugdíjba vonulási módot.


Most újabb háromféle lehetőség nyílik a számára, mivel aláírásra kerültek ezek a szerződések a Nők 40+ program égisze alatt. Az ide vágó szerződések megvalósulásáról a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára elmondta, hogy a kibővített program – mely a tavalyi év végén indult el – azoknak a nőknek jelent nagy könnyebbséget, akiknek már csak maximum három évük hiányzik a negyven év munkaviszony meglétéhez és nyilvántartott álláskeresők lettek közben. A program keretében átvállalják a munkáltatótól legfeljebb tíz hónap időtartamra a járulékok és a munkabér megfizetését egy adott összeghatárig. Ennek a támogatásnak a felső határa 160.000 forint. A munkáltatótól ennek fejében annyit várnak el, hogy a támogatás lejárta után még két hónap továbbfoglalkoztatást vállaljon.

A Nők 40+ program teljesüléséhez hozzávetőlegesen másfél milliárd forint háttér van biztosítva, ami cca. ezer álláskereső nő számára nyújthat segítséget és megoldást. A most aláírásra került szerződés keretében már jelenleg 252 nő belekerülhetett ebbe a programba. A program tehát módot ad arra, hogy minden olyan nő jelentkezhet feltételek nélkül, aki betöltötte a hatvanadik évét, valamint azok, akik elmúltak ötvenöt évesek és van 37 minimum munkaviszonyuk.