cfdesign

A biztosítások ténylegesen olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy ma már szinte nincs olyan ügyféligény melyet nem lehetne kielégíteni, melyre nem születne valamilyen biztosítási megoldás. Nemrég megjelent egy új biztosítás a hazai piacon, mely az esős napokra, a rossz időre térít, amennyiben a szabadságot belföldön tölti a család.


Tényleg minden képzeletet felülmúl az a biztosítási módozat, mely a napokban jelent meg az egyik vezető biztosító kínálatában. A biztosítás a jövőben térít a biztosítottnak amennyiben a nyaralás alatt rosszabb idő lenne, mint az előrejelzések szerint lennie kellett volna. A 100,000 forint kártérítés akár egy újabb nyaralás fedezete is lehet. Az elmúlt évek kiszámíthatatlan időjárásai miatt megköthető biztosítás a Generali biztosító társaságnál a lakásbiztosítás kiegészítőjeként jelenik meg. A vezető biztosító társaság június 1. és augusztus 20. közötti időszakban előre bejelentett egy vagy kéthetes nyaralás alatt veszi figyelembe az időjárást, és térít, ha az átlagosnál vagy az előre jelzettnél rosszabb. A biztosító a biztosítás kidolgozásánál a saját tapasztalatai mellett figyelembe vette az időkép meteorológiai szolgáltató jelentéseit is.

A biztosítást a biztosító társaság honlapján lehet megkötni, aktiválni az utazás megkezdése előtt legalább 15 nappal. Így kell jelezni, mikor, hova, és mennyi időre utazik el a család. A megadott adatok alapján a biztosító megmutatja az egy vagy két hétre vonatkozó előrejelzési adatokat. Egy hetes nyaralásnál 3, míg a kéthetes nyaralásnál 5 olyan napnak kell lennie, amikor az időjárás rosszabb, mint az előrejelzés, és akkor a biztosító fizet. A biztosító a meteorológia szolgáltatóval már régen összedolgozik, hiszen az együttműködésük keretében létezik a viharra figyelmeztető SMS szolgáltatás is. A biztosítás segítségével valamennyire biztosítottnak láthatjuk a nyaralást. A rossz idő biztosan nem tudja a jövőben ezt elrontani. A fejlesztési előrejelzések talán reményt adhatnak arra, hogy a jövőben utasbiztosítás mellé is köthető legyen.