cfdesign

Napi infók


A magyarországi turizmus februárban 10 százalékkal bővült, különösen az amerikaiak között lett nagyon felkapott az utóbbi időben hazánk. A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint az előző évi adatokhoz képest 10,2 százalékkal nőtt a különböző szálláshelyek vendégforgalma. A külföldi vendégek száma 13,3 százalékkal növekedett, míg a belföldiek is nőttek, méghozzá 9,6 százalékkal. A hónapban 12 százalékkal nőtt a szálláshelyek bevételen is, ami kb. 9,6 milliárd forintot jelent ebben az esetben.

A 2015. március 15.-én életbe lépő vasárnapi zárva tartásra vonatkozó rendelet átalakítja  a plázák nyitva tartását.  A bevásárlóközpontok többsége úgy döntött, - hétköznapi nyitva tartásukat fogják meghosszabbítani. A bevásárlóközpontoknak ezt először a legnagyobb bérlőikkel kell egyeztetniük.


Mint azt már mindenki tudja a kötelező biztosítás mindenki számára kötelező, aki a közúti közlekedésben rész vesz. A szabályozás pontosan úgy szól, hogy a kötelező biztosítással az üzembentartónak kell rendelkeznie, hiszen gyakran előfordul, hogy a tulajdonos és az üzembentartó nem egy személy. Tehát a kötelező biztosítás üzembentartó váltás esetén is kötelező.

Az ingatlantulajdonosok nagy része még ma is abban a hitben él, hogy ha eladó lakását teljes körűen felújítja, akkor sokkal jobb árat kaphat érte. A mai ingatlanpiaci tapasztalatok azonban egészen más képet mutatnak, a tapasztalatok szerint abszolút két esélyes, hogy egy felújított lakásba fektetett pénz megtérül-e. A nyomott ingatlanárak mellett sok esetben a tulajdonos arra kényszerül, hogy minimális áron kösse meg az üzletet, és ha még jó sokat be is fektetett egy felújításra, akár ráfizetéses is lehet az egész ügylet.

Azt nem szabad elfelejteni, hogy lakáseladás előtt meg kell próbálni mindig a vevő fejével gondolkodni. Ha valaki használt lakóingatlant vásárol azzal a céllal, hogy majd a maga ízlése szerint felújítja és alakítja azt, akkor nyilván a főcél, hogy minél alacsonyabb áron jusson hozzá a használt lakáshoz. Nem éri meg tehát sokat beleinvesztálni egy eladás előtt lévő lakásba, mivel semmi garancia nincs arra, hogy a felújítás a leendő vevőnek elnyeri az ízlését. Épp e miatt kis befektetéssel éri csak meg lakást felújítani főként akkor, ha szándékunkban áll az ingatlant piacra bocsátani.

Az egészségbiztosítás a társadalombiztosítás egyik legfontosabb pillére. Jelenleg a kormány igyekszik megtalálni az egészségbiztosítás finanszírozásának a lehetőségét. Magyarország nem egyedüli az országok közül, ahol az egészség biztosítást reformálják. Sok országban keresik a tökéletes megoldást, egy olyan ellátási rendszerhez, mely kielégíti az igényeket, de a finanszírozása is működőképes. Hazánkban a kormány újra és újra próbálkozik, hogy a végső döntés mindenki számára elfogadható legyen.

A biztosítások ténylegesen olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy ma már szinte nincs olyan ügyféligény melyet nem lehetne kielégíteni, melyre nem születne valamilyen biztosítási megoldás. Nemrég megjelent egy új biztosítás a hazai piacon, mely az esős napokra, a rossz időre térít, amennyiben a szabadságot belföldön tölti a család.