cfdesign


Mint azt már mindenki tudja a kötelező biztosítás mindenki számára kötelező, aki a közúti közlekedésben rész vesz. A szabályozás pontosan úgy szól, hogy a kötelező biztosítással az üzembentartónak kell rendelkeznie, hiszen gyakran előfordul, hogy a tulajdonos és az üzembentartó nem egy személy. Tehát a kötelező biztosítás üzembentartó váltás esetén is kötelező.


Az üzembentartó váltásra sok esetben különféle megfontolásból kerül sor. Ez lehet gazdasági, vagy csak családi, esetleg a jogosítvány megléte miatti. Teljesen mindegy, hiszen az üzembentartó váltáshoz szükséges intézkedések minden esetben egyformák. Az üzembentartó váltás folyamatát az okmányirodákban végzik. A bejegyzéshez feltétlenül vinni kell magával a gépjármű forgalmi engedélyét, két tanú aláírását tartalmazó üzembentartói szerződést, és az új üzembentartó nevére megkötött érvényes kötelező felelősségbiztosítás szerződést, valamint a banki hitelre vásárolt gépjárművek esetében a bank nyilatkozatát, hogy hozzájárul az üzembentartó váltáshoz. Ezen kívül szükséges lesz az üzembentartói bejegyzés díját is leróni. Ezek közül bármelyik is hiányzik az okmányiroda az üzembentartói bejegyzési kérelmet el fogja utasítani.

Így azt lehet mondani, hogy az üzembentartó váltás esetén is fontos körbe nézni, hogy melyik biztosító társasággal kötünk szerződést, hiszen a biztosítások között akár 50% díjeltérés is tapasztalható. Az interneten megtalálható kötelező biztosítás kalkulátorok segítségével pillanatok alatt megismerheti az Önre vonatkozó biztosítási ajánlatokat, így biztosan ki fogja tudni választani a legolcsóbbat. A díjszámító rendszerek használata esetén csupán néhány kérdésére kell válaszolnia, és azonnal megismerheti több biztosító társaság ajánlatát.