cfdesign

Az egészségbiztosítás a társadalombiztosítás egyik legfontosabb pillére. Jelenleg a kormány igyekszik megtalálni az egészségbiztosítás finanszírozásának a lehetőségét. Magyarország nem egyedüli az országok közül, ahol az egészség biztosítást reformálják. Sok országban keresik a tökéletes megoldást, egy olyan ellátási rendszerhez, mely kielégíti az igényeket, de a finanszírozása is működőképes. Hazánkban a kormány újra és újra próbálkozik, hogy a végső döntés mindenki számára elfogadható legyen.


Az egészségbiztosítás finanszírozásának, és feltételeinek megteremtésére sok ismert változat van. Magyarországon hosszú éveken keresztül a társadalombiztosítás kereteiből volt minden fizetve, mely a tapasztalatok alapján kimondható, hogy nem a legjobb megoldás. Meg kell alkotni egy olyan rendszert, melyből mindenki egységesen veszi ki a részét, és melyből mindenki egységesen részesülhet. A kormány most jelentős lépéseket tesz a megoldás felé.

Az állam adó- és járulékmentessé tette a munkaadók által a munkavállalóik részére vásárolt egészségbiztosítások után fizetendő díjakat. Ezzel az egészségügyi szolgáltatások területén megjelenhetnek a biztosító társaságok. A gazdasági élet, és a piac jól fogadta az új felállást.

A nemrég megrendezett egészségbiztosítási konferencián kiderült, hogy az elvégzett elemzések alapján a piac jól reagált az új egészségbiztosításra. Az egyik piacvezető biztosító társaság vezetője elmondta, hogy minden reklám nélkül több mint 300 szerződést kötöttek három hét alatt, és további 500 szerződéskötés van előkészítve. A Generáli biztosító vezetője továbbá kiemelte, hogy az új egészségbiztosítás betegség esetén nem meghatározott összeget fizet, hanem a gyógyító szolgáltatást finanszírozza. Ugyanezen a konferencián a felszólalók között Dózsa Csaba elmondta, hogy a Magyar egészségügy átdolgozásában az új termék jelentős szerepet játszik. Megemlítette, hogy a jelenleg már észlelhető változások között jelentőséggel bír az otthoni ellátás és az egynapos sebészetet. Mindezeken az eredményeken felül továbbra is fontos szerepet játszik az életünkben a prevenció.